Embrace-bal

Een ronde bal heeft de capaciteiten om alle kanten op te rollen. Open voor nieuwe mogelijkheden en zonder grenzen. De Embrace-bal is door TwoArts ontwikkeld en staat voor ons symbool voor deze grenzeloosheid. Hij is uitgevoerd in witte wol. Referent aan wit licht dat alle kleuren in zich draagt.

Door de Embrace-bal in te zetten kun je zien hoe deelnemers hun grenzen aangeven en hoe ontvankelijk zij zijn voor de anderen op dat moment om hen heen. Het is heel mooi om te zien dat de één zijn grenzen duidelijk afbakent , de ander de interactie opzoekt en net over zijn of haar grenzen heen gaat maar het gaat altijd puur op het gevoel. De deelnemer wordt uitgenodigd de Embrace-bal te “omarmen” en te “ervaren” hoe dit “voelt”. Wordt het een zachte aanraking of een hartstochtelijke omhelzing van de vorm? Volgt hieruit een interactie tussen deelnemers afgewisseld met mooie in zichzelf gekeerde momenten? Alles mag…

Voor wie?

Inzetbaar in de zorg: groepsactiviteit voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met dementie en ouderen.

“Embrace-bal”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.