Afgelopen periode was TwoArts een aantal keren te gast op een psychogeriatrische afdeling van een verzorgingstehuis. TwoArts verzorgt regelmatig activiteiten of workshops voor de bewoners.

Door persoonlijke aandacht, rust en door hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het materiaal, wordt de drempel om deel te nemen lager of zelfs weggenomen. Het is dan ook heel mooi te zien dat er steeds meer bewoners actief opgaan in de activiteit en hierin samen veel plezier beleven.

Regelmatig vilten we met de deelnemers. Vooral de tactiele beleving, het gevoel met het materiaal en het proces zijn hierbij belangrijk. Deelnemers worden blij van het werken met water, zeep en wol. Er komen spontaan verhalen naar boven en er is veel onderling contact.

Het positieve effect van deze activiteiten en workshops op het welzijn van de bewoners is goed te zien. De deelnemers zijn vrolijker, meer open en genieten van het contact met de medebewoners. Bovendien krijgen we als feedback van het verzorgend personeel dat de bewoners minder stress en pijn ervaren omdat de focus even elders ligt, prachtig!

Workshop Vilten in de Zorg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.