De kinderen maken kennis met abstracte kunst. Hoe komt een abstract werk tot stand? En waaraan kun je het herkennen? Welke kunstenaars hebben in het verleden abstract werk gemaakt en wat was de reden/visie hierachter? Kun je nog zien wat de kunstenaar als uitgangspunt heeft genomen voor zijn abstract werk?

Sommige kunstenaars nemen een foto als uitgangspunt voor een abstract werk. Hoe doe je dat dan?

Ook de leerlingen gaan aan het werk met een kleurenfoto als uitgangspunt. Het is voor sommigen goed (onder)zoeken, want wat is een goed stukje van de foto dat je kunt gebruiken voor het uiteindelijke abstracte werk? Het feit dat zij zelf een stukje mogen uitkiezen is voor sommige leerlingen even wennen, maar uiteindelijk heeft elke leerling zijn eigen interessante detail van een foto waarmee ze enthousiast aan het werk gaan.

Door goed te kijken naar de vormen, lijnen en licht/donker partijen, maken zij een schets, die zij later uitwerken in kleur tot een abstract werk.

abstracte schets
abstract
Abstract werk maken met groep 4
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.