Vandaag hebben wij de voeldozen ingezet om de les in groep 4 mee te beginnen. Da’s grappig; wanneer je iets niet ziet maar alleen kunt voelen, wat voor beeld heb je dan hierbij en hoe ga je dan tekenen wat voor structuur/reliëf je voelt? Verwondering en veel plezier ontstaan hierbij, want heeft jouw vriendje of vriendinnetje hetzelfde beeld bij dit voorwerp als jij?

We bespreken kunstwerken van kunstenaars die werk hebben gemaakt dat je met je ogen dicht zou kunnen voelen, en gaan zelf daarna onderzoeken hoe je zo’n “voelschilderij” of reliëf kunt maken door proefjes met verschillende materialen te maken. De leerlingen experimenteren door bijvoorbeeld verschil in hoogte te maken, hard en zachte materialen af te wisselen, of te variëren in grote en kleine vormen. Ook deze les blijkt weer te kort.

proefjes relief
proefjes voelschilderij
“Voel-schilderijtjes”
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.